"Minden komplex kérdésre van egy egyszerű válasz, és ez a válasz rossz."

Útikalauz kezdő partidrog-fogyasztóknak

2020. július 30. - Drogriporter

image-asset.jpegNéhány hasznos ártalomcsökkentő tipp azoknak, akik szeretnének belemerülni a partidrogok és pszichedelikumok világába a nyáron, de ezt felelősségteljesen tennék.

Tovább

Ó, te csodás Hollandia – A könnyű drogok otthona

4603b1cc00000578-0-image-a-8_1509843703705.jpg"Meg persze a sajté, a tulipáné és a kurváké. Van még nagyon élvezetes sültkrumpli (főleg ha üt a munchies, mogyorószósszal megspékelve), sörök, szélmalmok, barna téglás házikók is, de maradjunk a témánál. Meg a buliknál és fesztiváloknál, mert ahhoz a hollandok nagyon értenek." Olvasói beszámoló következik Sniffany-tól.

Tovább

A drogok nem tűntek el - a drogköltségvetés igen

follow-your-dreams.jpgBár Magyarországot nem sikerült a kormány drogstratégiájának megfelelően drogmentessé tenni 2020-ra, a drogköltségvetést sikerült eltüntetni. A megelőzésre, kezelésre és ártalomcsökkentésre idén még nem írtak ki pályázatot, és az erre elkülönített címkézett költségvetés hiányzik a jövő évi költségvetés tervezetéből.

Tovább

Ne hagyjuk magukra a drogfüggőket járvány idején

screenshot_2020-03-18_at_7_58_23.pngA marginalizált csoportok különös veszélynek vannak kitéve. Nem szociális izolációra van szükségük, hanem a fizikai kontaktusok számának csökkentésére és társadalmi szolidaritásra. (Frissítés: a cikk megjelenése után megjelent az EMMI útmutatója, ami néhány kérdésre választ adott, de nem mindre.)

Tovább
süti beállítások módosítása